Τοποθεσία

Κίμωλος: Η ασημένια πινελιά του Αιγαίου

Μ

ικρή σε έκταση, μεγάλη σε ομορφιές! Η άφθονη κιμωλία –από την οποία το νησί πήρε το όνομά του- χαρίζει ένα λευκό χρώμα στο βυθό, μετατρέποντας τη θάλασσα της Κιμώλου σε πισίνα. Η λάμψη της έκανε τους πειρατές να την αποκαλούν Αρζαντιέρα, δηλαδή «Ασημένια». Δεν είναι μόνο αυτό το όνομά της. Την έχουν ονομάσει και «Εχινούσα» και «Εχιδνούσα» για τα μυστικά που κρύβει η γη και η θάλασσά της.

Γέννημα των θυμωμένων ηφαιστείων του Αιγαίου, η Κίμωλος είναι ο ιδανικός προορισμός χαλάρωσης. Η ομορφιά της άγρια και φυσική, κερδίζει τους επισκέπτες της με τις ασημένιες αμμουδιές με τα κρινάκια και τις αρμύρες, το κυκλαδίτικο φως, τα κάτασπρα σπιτάκια του Χωριού με τις λουλουδιασμένες αυλές, τις ήρεμες βραδιές που λούζονται στο φεγγαρόφωτο.

Η Κίμωλος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται δίπλα στη Μήλο. Το Χωριό, η χώρα της Κιμώλου, είναι ένας κουκλίστικος οικισμός με γραφικά καλντερίμια και κατάλευκα σπιτάκια. Εδώ θα ψωνίσετε ποιοτικά σουβενίρ, θα γευτείτε παραδοσιακά πιάτα, θα χαρείτε την τοπική φιλοξενία και θα γεμίσετε το κινητό σας με φωτογραφίες «καρτ ποστάλ»!

Πώς θα φτάσετε εδω
Η Κίμωλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων. Απέχει 87 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά με το οποίο συνδέεται, μέσω συμβατικών και ταχύπλοων πλοίων. Η απόσταση καλύπτεται, σε 4,5 έως 7,5 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο αφού, το καράβι πριν φτάσει στην Κίμωλο θα «πιάσει» Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο και ίσως Μήλο.

Θαλάσσιο ταξί-Καϊκι-Ferry boat
Από τα προηγούμενα νησιά, το πλησιέστερο, με κοντινότερη απόσταση τα 900 μέτρα είναι η Μήλος. Τα δύο νησιά, Κίμωλος – Μήλος, συνδέονται καθημερινά με πολλά δρομολόγια, με ανοικτού τύπου φέρυ-μποτ, με παραδοσιακά καΐκια και ταχύπλοο ταξί, με αφετηρία την Ψάθη, το λιμάνι της Κιμώλου και κατάληξη τα Πολλώνια (Απολλωνία) της Μήλου. Χρόνος ταξιδιού, ανάλογα με το σκάφος, από 10 – 25 λεπτά.

Αεροπλάνο
Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που το ταξίδι με πλοίο σας κουράζει ή σας ενοχλεί, εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι στη Μήλο υπάρχει αεροδρόμιο. Αξιοποιείστε επίσης το γεγονός ότι η Μήλος, με κομβικό λιμάνι, εξυπηρετείται με περισσότερα συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, με προσεγγίσεις και σε άλλα νησιά (Φολέγανδρο μέχρι Σαντορίνη) καθώς και με πλοία των γραμμών της Κρήτης.

Τέλος, σημειώστε ότι υπάρχει «εσωτερικό» δρομολόγιο πλοίου, διασύνδεσης αρκετών νησιών των Κυκλάδων, με 2 – 3 προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Κίμωλο.

Από το λιμάνι θα σας παραλάβει το βανάκι του ΑΝΕΜΟΛΗΘΗ Suites Hotel και θα σας μεταφέρει με ασφάλεια και ταχύτητα στο ξενοδοχείο. Ενημερώστε μας εγκαίρως για την ώρα προσέλευσής σας για να μην υπάρξει αναμονή.