Η ιστορία μας

Βουτιά στο παρελθόν

Τ

ο ΑΝΕΜΟΛΗΘΗ Suites Hotel είναι οικογενειακή υπόθεση. Η λέξη «επιχείρηση» για όλους εμάς ηχεί ξένη καθώς σε αυτό εδώ το σημείο, λίγα χρόνια πριν, υπήρχε ένα μικρό σπίτι με μεγάλη και εξαιρετικά σημαντική ιστορία για εμάς.

Επρόκειτο για την οικογενειακή αγροικία- τη θημωνιά όπως τη λέγαμε εμείς- με τα σπαρτά, το αμπελάκι, τη λεμονιά, τη χαρουπιά και τις συκιές που φυτέψαμε μικρά παιδιά μαζί με τον πατέρα μας. Στη μέση υπήρχε το αλώνι. Το λίχνισμα (το ξεχώρισμα του καρπού των σιτηρών από το άχυρο) στα παιδικά μας μάτια αποτελούσε μια μαγική ιεροτελεστία! Τρέχαμε ανάμεσα στα σπαρτά και παίζαμε με τα ζώα, τα γαϊδουράκια και τα κατσικάκια. Όταν οι μεγάλοι τέλειωναν με τις δουλειές, έκαναν διάλειμμα και τρώγαμε λαδένιες, κιμωλιάτικο τυρί με ντομάτα και χωριάτικο ψωμί. Παραδοσιακές, τοπικές γεύσεις που φιλοδοξούμε να προσφέρουμε και σε εσάς.
Όταν έπεφτε το σκοτάδι, μαζευόμασταν στην αγροικία και κάτω από το λιγοστό φως που έδιναν οι λάμπες πετρελαίου και τα κεριά λέγαμε ιστορίες και τραγουδάγαμε.
Εδώ πέρασαν και θα συνεχίσουν να περνούν και τα παιδιά μας τα πιο όμορφα καλοκαίρια τους παίζοντας ανέμελα κι απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά της Κιμώλου.
Είναι ένας τόπος γεμάτος θετική ενέργεια, που γέμιζε όλα αυτά τα χρόνια με τα γέλια και τις χαρές μας. Ένας τόπος που χάρισε σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας όμορφες αναμνήσεις. Το ίδιο ελπίζουμε και για εσάς!
Συνώνυμο της αγάπης και της οικογένειας, το ΑΝΕΜΟΛΗΘΗ Suites Hotel, ελπίζουμε να μεταφέρει αυτά τα βαθιά συναισθήματα σε όλους τους επισκέπτες μας.